Passar min behandling dig?  

Följande punkter är till för dig som funderar på om den här behandlingen kan vara meningsfull för dig. 
Vem är du som kan hitta mening i min behandling?


1) Du vill upptäcka mer om dig själv på flera plan (fysiskt, emotionellt, andligt) och tillåta dig att vara engagerad i dig själv

Massage är inte bara ett sätt att ta bort spänningar, utan även en av många metoder som hjälper fram det som finns därunder.


Många av våra spänningar är försvar mot vår egen storhet. Känslor och drifter har fått negativa konsekvenser för oss i det förflutna. Nu använder vi automatiskt programmerade mönster av spänningar, tankar och handlingar för att skydda oss själva, och samtidigt kan det kännas tomt, eftersom inte alla delar av oss är med. I den mest kaotiska stund finns det alltid en logik och för att bli hela så övar vi på att hitta nya vägar där vi inte trycker ner oss själva, utan i stället stöttar och stärker de vi är. 


Vi ska också komma ihåg att vi kan behöva våra spänningar! De har alltid ett syfte, vare sig det är fysiskt (t ex för att skydda läkande vävnad) eller emotionellt. De har jobbat för att skydda oss och förtjänar alltid på något vis vår kärlek, även om de inte funkar lika bra nu som de gjorde när de började. Uppdatering och nyansering kan behövas, men innan vi hämtat hem det som gör oss redo att släppa på spänningarna så kanske de inte ska forceras bort. Om vi hittar sätt att få fram kraften som vi har på sätt som inte skadar oss själva och andra så brukar vi må mycket bättre.


2) En gammal skada gör sig påmind, gör ont och påverkar rörligheten.

Det kan finnas ärrvävnad, eller sensiteringar i nervsystemet (kroppsminnen/holdings). Det går ofta att lindra.

Vid sensiteringar i nervsystemet kan ett ganska Zen-liknande tillvägagångssätt vara till nytta. Att vara i kontakt med punkterna utan att riktigt vilja att de förändras. Tillåta dem att smälta.


När de gäller ärrvävnad eller bindväv från långvariga spänningar brukar jag massera ganska hårt. Jobba mig inåt och ta bort de provisoriska strukturerna som skapades efter skadan. Här är det viktigt att vi inte går över dina sanna och äkta gränser. Om det blir helt återställt är det vanligt att mina kunder helt glömmer bort att de ens haft dessa problem - även om de gått med dem i flera år - och det är alldeles okej det!


3) Du känner dig obalanserad i kroppen

Kroppen känns inte riktigt som sig själv. Det känns ansträngande att röra dig fritt och behagligt i vardagen.

Kroppens muskler är organiserade i bindvävsbanor och de kan hamna i obalans gentemot varandra. Det påverkar kroppens "tensegritet". Tensegritet handlar om att muskler och skelett är organiserade på ett sätt som hjälper kroppen att bli buren av sig själv i sina vävnader. Vi har mängder med sådana strukturer i vår kropp, och kroppen som helhet är själv en tensegritetsstruktur.


Genom att strategiskt förlänga muskler och bindvävsbanor kan kroppen få ut mer och mer av sin balansstruktur. Om det är möjligt masserar jag muskeln i sin fulla längd men inte översträckt. Det handlar inte om perfektion utan mer att öppna för flödet i nuet.4) Du tränar och vill ha hjälp med att öka din prestation

Här ingår egentligen alltihop. Massage passar otroligt bra ihop med träning och flera av mina kunder som tränar mycket berättar att de lär sig om sin kropp både i träningen och i massagen. Vi mår ju så bra av fungerande träning, precis som av sömn, mat och vila.


Jag kan hjälpa till vid överbelastningar, med återhämtning, med att balansera kroppen och med att hjälpa musklerna att kunna arbeta i hela sin slaglängd. Allt det här hjälper dig som vill få ut mer av träningen. 


Oavsett vad du kommer med, så börjar vi varje behandling där du är, med det du har med dig just nu. Vi undersöker och utforskar. Ofta kommer vi fram till en prioritering, men sedan smälter vi in i det som är. Vi övar på en kärleksfull och tillåtande attityd till oss själva, gärna med glimten i ögat. Vi söker efter sanna gränser, så att vi ska kunna vara med oss själva och andra utan att tappa bort oss. Kommunikationen sker både verbalt och med kroppen. För vem har behandlingen sämre passform?


1) Om du inte vill ha en nära kontakt där vi båda är engagerade i dig och det du har med dig, då kanske jag inte är rätt person

Det finns många vägar och så många fantastiska behandlare! Många har styrkor som inte jag har och jobbar annorlunda jag gör. Om du behöver mer distans, eller en skön behandling som verkligen bara går på ytan och är lugnande, så kan det vara bättre att du väljer att gå till någon annan. Jag lägger ingen värdering i detta från min sida. Min önskan är att hjälpa dig som läser att hitta det som passar dig bäst. 


När det gäller mina behandlingar så är det så att även när jag jobbar på kroppens yta, mjukt nästan stilla, så är det stor chans att du möter och smälter något som är smärtsamt i dig själv. Det här kan vara helande, men det är viktigt att vara intresserad och redo.


Jag har själv genomgått mycket av detta arbete, och blivit starkare och helare, men det har funnits perioder i mitt liv då jag absolut inte var redo. Det var så många pusselbitar som skulle falla på plats först (och visst finns det fortfarande mycket att göra). Är det så för dig att du inte är redo så är det helt okej. Gör det som är viktigt just nu först. Respektera dina egna gränser. Du är så varmt välkommen när du är redo!2) Om du vill att allt ska gå fort, att du ska bli "fixad"

Jag säljer korta behandlingar, och alla är välkomna att komma en enstaka gång ibland. För många så är det till och med bäst. En enda behandling kan räcka för att lösa många problem.


Men grundläggande i det jag gör är ändå lugn och tid. Tid före och efter behandlingen för att landa och integrera. Tid till att jobba sig in genom alla lager. I stället för att forcera eller ge upp, är fokus på att söka kontaktpunkter och låta en långsiktig struktur växa fram organiskt. I varje steg är det viktigt att landa och smälta.


Jag har tidigare försökt att uppnå behandlingsresultat för snabbt. Jag har både fegat och forcerat, men timing och pacing är viktigt. De stora förändringarna är oftast inte de som sker efter en behandling - även om en behandling kan ge rätt otroliga resultat - utan det är de som sker på lång sikt.3) Om du absolut inte vill känna någon smärta

Även när jag tar otroligt löst så har jag ofta förmågan att få kontakt med det som gör ont, vare sig orsaken är fysisk eller emotionell. Det här har varit något jag brottats mycket med hur jag ska förhålla mig till, men jag försöker nu bejaka denna del och använda den på bästa vis. Vårt nervsystem kan "fastna" i tillstånd av rädsla. Det finns tre varianter av rädsla definierade i forskning. Kamp, flykt, frystillstånd (stel och orörlig, men ändå på full gas inombords, redo att mobilisera, nedstängd, "spela död"). Dessutom finns ett tillstånd av "anpassning", där vi till viss del använder vårt sociala anknytningssystem, men till viss del samtidigt är i frystillstånd och kollaps (hjälplös, kraftlös och allt verkar som ett hot). Denna förminsking av vårt äkta mer biologiska själv kan ge långtgående negativa effekter på vår hälsa. När vi är i frystillstånd eller kollaps kan vi behöva trigga och gå igenom fight/flight först för att komma igenom rädslan och i stället aktivera lugnet som kroppen har. 


Så vi behöver vara villiga att möta smärtan, men det är samtidigt otroligt viktigt att inte överväldigas, utan att följa sina inre gränser och det är en anledning till varför "gemensamt utforskande" är så viktigt. Alltså: du som är kund behöver tro på att om din kropp vill säga stopp så är det stopp. Även om du inte förstår varför med ditt intellekt. Det betyder inte att det behöver vara stopp för alltid. Men det betyder att du tror på dig själv.


Detsamma gäller med att upptäcka och lita på kroppens ja. Kanske kommer du att märka att du är så mycket mer än du just nu föreställer dig. 


Så om du är rädd för smärta men tror att du kan behöva trygg hjälp på vägen för att möta den, då kan jag vara rätt person att gå till. Jag övar alltid på min lyhördhet, men ingen är perfekt, och fast jag har hög sensitivitet kan jag inte känna och förstå allt inom dig. Du är lika viktig i mötet.Må du hitta det som är du!

Om flödet leder till mig så är du väldigt varmt välkommen!